Tinggalkan jejak anda ye~

Sunday, 27 December 2015

Memeriahkan hari cutiku~

Assalamualaikum

4 hari cuti. Dia punya bahagia~ ahahahaha.. Boleh tidur lelame.. Bangun lambat but....................... sadly bila cuti aku nye mindset mula set mcm hari kerja~ What a fish???? 0_0

Tapi aku cube cover balik ngantuk bila tengahari hahah~ bila pukul 11 lebih je mula menguap dan menguap dan menguap dan kaki pon begitu ringan masuk bilik balik dan tidurrrr~ hahha mcm takde life kan? Sape kate aku takde life sangat ha???~ 4 hari cuti, actually penuh dgn bergerak ke sana ke mari tapi hahaha aku mintak masa pkul 2 ke atas... Pukul 2 petang yek~ hehehe.. Lepas zohor la keluar, sedap hati sikit. heheh~

Dan tidak dilupakan, Khamis iaitu 12 Rabiul Awal, merupakan hari kelahiran kekasih kita semua. Iaitu Nabi Muhammad SAW. Kekasih yg telah memberi cahaya kepada kita semua. Mencurahkan ketenangan dan kesejahteraan kepada umat islam. Di mana kita patut kembali bangkitkan perjuangan yg baginda mulakan dari dlu~ Allahumma Solli Ala Muhammad Wa Ala Ali Solli Ala Muhammad.~



So starting dari hari khamis, aku dah mula bergerak ke sana ke mari. Hari khamis aku bergerak ke rumah mak cik aku. Menjenguk die memandangkan husband die tak sihat. Then kami pon dah lame tak datang rumah die, so khamis tu kami jejalan ke sane. Die siap pesan kat hero die si Naqi yg die rindukan ktorang. So maksudnya ajak datang rmah la. Hehehe.. Naqi siap tanye aku, camne ko tahu maksud tersirat ayat mak aku? welll.... aku mang tahu sangat style mak die cakap sebab sebijik macam abah aku. Al-maklumlah diorang kan adik beradik. Hehehe..~

Sampai je sana memacam benda kami bualkan. Senyum lebar je die lihat kami datang~ hehehe.. Aku pon dapat berita baik yg si Naqi bakal jadi ayah~ Woah~ Tahniah. "Bertambah lagi anak buah ko NI..."  Itulah ayat si Naqi~ eehehehe.. patut la die punye baik luar biasa~ hahaha

Then hari jumaat pulak~ ade kenduri kahwin. Yg ni ade dua kenduri kahwin sebenarnye. Tapi aku dpt catch up satu kenduri kahwin kerana masalah masa sikit. Sorang E'en dan lagi sorang Madiha. Dua-dua member classmate dan hostel geng lame dlu.Tak sangka cepat jodoh memasing sampai~ Happy for them. Tapi aku agak adore ngan majlis si E'en. Wah, mang betul-betul romantik sebab majlis buat malam kan, ditambah pula dengan hiasan khemah majlis yg dihiasi lampu-lampu gemerlapan,... Bersinar-sinar. Looks like English Style tapi di Garisan Khatulistiwa la kan ~heheh takde musim bunga semua~... musim hujan je ada...

Dan pada hari yg sama aku sempat dapat pic dari Jemir. Well his sister,Sara is engaged with her beloved person, Amir. Sara ada ajak aku tapi aku belum dapat nak ke sana atas faktor2 tertentu. For sure aku harap di majlis bahagianya aku dpt catch up. Then pic Sara bertunang so cantik dan gorgeous. Hepi je die. Senyum. Sebab akhirnya berpeluang die mengikat janji dgn Amir. Lama tu die tunggu~ hehehe... moga akan kekal hubungan tu hingga syurga la harapnya~



Manakala aku pergi ke majlis tu dgn member kenduri kahwin aku iaitu si Fira... Puas ajak yg lain tapi memasing tak dapat ikut skali. Komitmen memasing memacam kan. So bergerak la kami berdua ke majlis dan tanpa disangka kami berdua bertemu dgn geng Sains Arab yg cukup gah dgn kebijaksanaan memasing. Aku slalu nampak mereka ni pergi kenduri dlm facebook je tapi nk bertemu face-to-face punye payah sebab mase mesti tak kena.

So kami bertembung di surau mase nak solat Maghrib. Masuk je bahagian muslimah terus aku nampak muke Amira Nadia~ hahahaha.. terus woahhhhh~ tapi tak menjerit la sebab kat surau kan. Giler abis aku kne sound sistem kat situ nanti heheheh.... So aku jumpe ramai gak diantaranya Amira Nadia, Le-a, Suhaila, Adib, Atiq, Dayahz, dan Maisarah. Punye pelok erat kerinduan ngan memasing. Dulu waktu sekolah slalu main bola baling ngan diorang. Team best punye. ehehe.. Geng borak mase prep. Bertahun gak tak berjumpa. Sekadar contact kat facebook. Bila dah jumpe ni terus ajak selfie la. Yg mintak selfie si Le-a~ hahahah org yg nobody takkan jangka die akan suke selfie ngan kengkwn die sebab die ni pendiammmmmm~ sangat~! hahahha.. suke sakat aku~ nampak je kecik omel die tu... hehhehehe



Habis je selfie terus kami berpisah. Memasing da pergi majlis kenduri si E'en, then diorang nak gerak ke majlis Madiha. Diorang gerak awal. Aku lak boleh terlupa tarikh majlis si Madiha malam yg sme dgn E'en. Aku pikir tarikhnya hari ahad ke kan. Boleh la relax-relax dulu sekali ha kau~ terkedu jap. huhhu~ Sori Madiha. We cant make it for u~ Doa dari jauh ye dear.



So bila sampai umah E'en, die punye meriah. So simple actually tapi look so adorable dan amazing. E'en dlm majlis die tak bersanding dan die duduk kat bahagian tengah di depan sekali. Sama style die dengan majlis kezen aku yg kahwin dengan Yemenian tu. Majlis makan2 dan tak bersanding. Sekadar pengantin duduk di meja paling hadapan dan berada ditengah. Suami si E'en sangat sempoi dress-up die. Yg kelakar nya, suami E'en rupanya sengal-sengal kelakar macam E'en ~!!! hahaha.. aku nampak mase snap selfie bersama. Excited die nampak lighting camera hahahah.. sekali dua2 buat woah woahhh~ Padahal memasing pengantin. Aku konfius kejap muahahaha~ Anyway aku harap dua2 hepi dan dpt baby omel omel.~ hehehe..



Dan best part, aku sempat di sapa ayah E'en, iaitu uncle Syed, soalannye: " Haniiii... nak tanya ni... awak ni bila pulak nak berkahwin??". Gulppppppp~! hahaha.. Adik beradik aku memasing bujang tratantang lagi... aku pulak bongsu... mang takde lagi aku nak jump langkah bendul terus kan. Paling kurang tunggu si Angah.. huhuhu. Aku jawab je la tunggu abang2 dan akak aku dulu hehhee..~ Kalau buat kenduri anti saya jemput uncle ok~ Mesti~!Uncle baik sangat dgn abah~

Hari Sabtu~!!!! Jyeah~ Besday along. 26 Disember. Tepat pukul 12 malam tu aku menjerit nyanyi lagu hepi besday ahahahah~ Along buat muke mengntuk je. hahah~ Then lepas zhor gerak ke IOI Mall. Ape lagi~ celebrate besday along dgn tengok wayang lahhhh~ Movie Star Wars la kan. Idaman angah gak tu. Berapa minggu angah nantikan citer tu. Hehehhe.. aku dapat catch up movie tu sebab sebelum movie tu ditayangkan, angah ulang tayang cerita sebelumnye berapa kali dah. Sampai kenal lah aku watak-watak setiap satu tu~ hahaha..



Tapi kali ni aku suka sebab heroin yg merupakan darah daging si Luke Skywalker mang look so strong ntok lawan dgn Vader latest ni iaitu anak kepada Han Solo~ Weyhhhh! Han Solo mati dlm citer ni~ Sedih doe~!!!! Apa punya anak~ hahaha.. mencarut2 aku dlm wayang tu hahahah~ geram. Dah sdap mak jdi puteri Lea , die pulak nak join darkside. pepelik betul. Pengarah suruh ye dak? Mana boleh ubah hahah~ For sure aku kasi 10 bintang berganda2 dan of course... akan ada kesinambungan lagi Star Wars ni~ Sebab babak last tu baru lah si Rey (anak Luke) dapat jumpa si Luke ni. Punye jauh si Luke menyorok sebab nak simpan kekuatan dan nak ajar anak die pulak~ Anak die tu belum belajar pape dah power, kalau dah belajar aku tak tahulah die nye power kan~ Agaknye penggal terus kot hahaha~



Ahad???? Takde ape sangat cume kezen aku awal2 dah book aku ajak pi bayar hutang die. Then sempat member form 6 aku Si Zpah ajak lepak~ Budak ni mang suke buat last minute. Hahhaha~ tengok2 je da sampai~ Aku da ler laluk mengntuk yg tak habis huhuhh~ die bawak aku dgn Dila (kawan skola rendah aku) ke Nilai...~ pon jadi kan~ hehehe

But deep down, pelbagai hikmah berlaku~ Syukur kepada Allah, no matter how is our day, Allah masih pinjamkan nyawa kepada diri ini dan yg lain ntuk teruskan kehidupan bukan sekadar suka-suka tapi beringat-ingat kepada-Nya dan kekasih-Nya,~

2 comments:

najwa zahid said...

cntik nya pengantinnnnn

Norain Omar said...

Salam,

My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

Thanks :)