Tinggalkan jejak anda ye~

Tuesday, 10 May 2016


Macam tak percaya die kate die dah ada dengan siapa sekarang. Siap sebut pasal kahwin. Dan aku? How pain is that to read his message? Hurm. I just can say that im crying je la. Biase la. Tapi camne pon dah takde jodoh kan. Die mang tak nak aku. Hahaha loser nya ayat tu. Aku dah kalah nak dapatkan die.

Marah ? Budak yg die nak pon lagi layak dapat die. Die pon mesti nak hidup dengan pompuan yg baik, sopan budi bahasa dan sebagainya.

Move on. Boleh hidup tanpa die dan selama ni aku hidup sendiri bersama dgn ahli keluarga aku yg tersyg. Benci? Entah. Die bukan lelaki yg terbaik pon. Asalkan die hepi. Die pon dah kaya. Banyak harta dah. Nak hidup pon dengan yg hebat2.. Yg gemuk gedempol mana nak pandang dah~ Hodoh pulak ~

Sunday, 13 March 2016

Macam mimpi. Die jmpe aku. Yes i just cant believe. We laugh together. Shared our stories. Make some noise.

Sempat tukar tempered glass. Die kate aku ganas haha. Makan kfc sesame. Tengok wyg sesame. Citer die. London Has Fallen Down. Die yg minat. Aku ikot aje.

When im with him, i feel like protected. Kinda of. Sempat selfie. Die tengah senyum. Die duduk tumbuk2 lengan aku yg tebal tu. aku cubit die. Auch. Die da montel skit.

Ye. Rindu. Dgn muke xmalu aku kate aku rindu die. Aku xmove on. Masih nak die spend time ngan aku. Aku tkot xjmpe die da.

~i miss u~




Tuesday, 1 March 2016

Minat


Lancar sungguh perjalanan aku utk pergi ke kerja. Dari mula naik ktm dan terlelap hingga naik bas yg tak berapa ramai orang. Itu indah sangat ok sebab kepala aku tak serabut nak berfikir macam mana cara aku nak menyelit serta mengelak keluar dari bas. Yes memang serabut fikir sebab selalu aku naik bas tu, ramai orang lelaki terutamanya orang bangla. Huhuu~ Bukan berniat racist tapi pening bai bau~ Erk mengata lagi hahaha. Lantak la. Sometimes bila tengok warga asing ni, ade je yg baik tapi ade jugak yg hmmm... aneh-aneh sampai berlaku jenayah tu. Huish simpang nak uiii~



Sampai ofis macam biase pergi masakkan air selalunya tapi hari ni Kamal baik hati masakkan air dan aku terus ke dapur utk bancuh air. Mula rasa suka bancuh air sejak melihat Akak Des ( Tea lady) ada banyak kerja turun naik kemas ofis. Memandang pulak sekarang ofis ni da ade tingkat atas dan bawah. Tu kena naik atas bawah ntok semua urusan. ~ Then aku bancuhkan air nescafe dan bergerak beli kueh teow... Fuhh sedap doe kueh teow akak tu masak~ Meleleh air liur ni ha hahahah~ Balik ke ofis then makan . Finish.. Eh??? hahahha


Selalunya aku tolong Kak Azrina... well filling semua. Kalau bukan Kak Azrina, aku tolong Kak Salina, Abg Hafiz dan Kak Limah. Dats all. Officially lau dari Kak Os. ~hehehhe. Kalau takde kerja mula aku berangan dan berfikir merayau ke blog2 dan mencari idea ape benda aku nak buat dalam life aku ~ Paling termudah ialah mencari hobi baru. Takde baru sangat sebab sebenarnye aku nye hobi membace dan update blog macam sekarang ni. Memang suka sangat membaca kalau aku rasa best~ hehehhee.


Sekarang ni aku dok rajin bace buku terbitan Kopi Press. Memang hebat penulis2 di bawah terbitan Kopi Press sebab mereka apa yg mereka tuliskan tu penuh dgn nasihat dan teguran. Bukan nak ngarut pasal bercinta semata. Al-maklumlah umur dah 25. Pemikiran bercinta ni bukan dah kontang tapi lebih nak berfikir pasal life dan keadaan sekeliling. Teringat aku masa acik dok gesa aku bace surat khabar. Aku tak paham kenapa die kate kalau nak pandai mengarang kena baca surat khabar banyak2. Kalau nak pandai English kena baca bebanyak buku dan surat khabar. Blurr~ Aku memang bukak tapi termenung je sebab apa yg ade dalam tu semua aku tak paham. Words die mase tu dalam fikiran aku agak complicated dan akhirnya aku tutup camtu je. Hahahha bapak la ha perangai. Tapi lepas dah besar skit, wujud perasaan suke membaca sebab melihat member aku yg nerd sangat2 tu kusyuk baca buku dan penulisan die begitu hebat. Punye aku nak membaca sampai aku cari member2 aku yg suke bace buku dlu tu hehehe.



Kebetulan ritu member aku share pasal Reading Challenge 2016 . Bila aku tengok list challenge die, memang banyak la tapi sebenarnye die nak kita membaca tak kisah jenis apa. So, Hanie mohon penuhi Reading Challenge 2016 ok~!!! Bunyi macam boring tapi aku tak kisah sebab aku memang minat~ Wink wink~ hehehe. Lepas ni aku kena bertapa di kedai buku aje la yek~ hehehe



Sunday, 28 February 2016

Hari Istimewa~ Terima kasih

28 Februari. Yes. Hari jadi ku. Alhamdulilah masih diberi keizinan utk hidup bernafas bersama mereka yg aku sayangi. Terima kasih Allah. Turut aku rasa manisnya hari jadi ku kali adalah yg terbaik dan terapat mengingati hari ku. Sebenarnya aku tak tahu mereka ingat sama ada kerana FB atau mereka begitu baik hati mencatat hari ku dalam fon atau diari mereka. Huhu. Mungkin disimpan dalam ingatan. Terima kasih ye kerana mengingati hari lahir ku sahabat tercinta semua.

Moment kt Adden Burger stall.

Secara personal begitu nak sangat wish besday aku adalah Una. Sebab die datang ke rumah dan belanje makan sushi serta bawakkan kek. Tahun ni juga aku takde kek nak kena dinyanyikan lagu tu semua. Hanya burger besar dari adik beradik serta kek comel dari Una kesayangan ku. Terima kasih sahabat kesayangan. Aku yakin kalau Fira ade, die pon turut serta bersama belikan something. Tapi die tengah praktikal.
Wah malam ni die cantik . Make up meh~ Wink wink~ 

Yes i love u. Kita pernah dingin kan sebelum ni but bile kita close balik, mcm xleh pisah~ Kita bff



Manakala yg mesej aku dan merupakan yg pertama, adalah Nur Marliana a.k.a Nana. Terharu beb nampak nama die dulu msej. Lewat malam die mesej huhu~ Sejak kenal die, die tak pernah terlepas wish besday aku. Die mesti wish. Padahal aku bukanlah yg selalu bersama die. Malah aku paling jauh dari die. Nak jumpe pon setahun sekali. Tapi die masih mengingatinya. Seterusnya ialah Fatin Nabilah. Dan huhu ketiga? Azmir Osman. Yes. Dia orang ketiga. Siap hantar pic kek lagi. Meriahnya lagi dalam group wassup Aktivis M, Ayu, Meor, Big serta Hawa semua wish. Manakala Izai serta Amer wish secara personal. Da rest wish kat FB. Yang siap nyanyi lagu hari jadi dalam dwibahasa ialah Fadhillah Ghazali. Dan aku tak sangka Atiq geng asrama aku dulu ingat besday aku~ huhu. Tq Atiq. Rindu ko sangat. Syed Syafiq pon wish. Siap msej personal. Huhu~ Ramai yg gak yg doakan aku. Harap ikhlas~ Amiinnn


Azmir Osman a.k.a Jemir send to me this. Aku tertarik dgn nombor tu ~ Demm. He did remind me of my age ~haha

Cinta hati yg sedang jauh. Yes I am her partner crime and everything~ I love u~Beb, cepat2 stel stdy k. Aku tunggu~

Bff alam maya ku~ Wani yg stay wishing~

Tak ku lupe kezen aku paling rapat iaitu Adibah Husna. Pepagi lagi da msej dan ajak keluar tengok wayang. Cerita tu pulak memang kami target dari awal lagi hehe. Die bawak aku makan burger Big Bob. Memang sedap. Gelak2 jumpe die. Dan spendtime berborak. Tapi kezen aku ni mang selalu ingat aku. Mana2 die pergi rasa syok akan story kt aku~ Semalam die bawak Adik die Si La. Nama die Adila tapi aku suke panggil La. Hehehehe. Omey daknye. Cantik lagi~

Diba tkut nk tengok camera sbb drive kan. But she did smile hahahah~ i love u~


Semalam die pulak aku pergi kenduri kahwin Kak Ngah Eikin. Alhamdulilah akak Eikin dah kahwin. Dapat orang Port Dickson. She so beautiful on her wedding day. Terpesona aku melihatnya. She so kind. Die tak pernah lupekan aku dan akak serta Baba's daughter. Kami rapat dulu. Selalu spendtime sesame. Mak dan ayah akak ngah pon baik iaitu Cik Najib dan Cik Tipah. Selalu masakkan lauk sedap. Dan semalam aku akhirnya dapat jumpe mama serta Adik dan Eya. Paling rapat ni dlu. So semalam keje aku selfie je la hahaha.~


Ni la pengantin istimewa itu~ Cntiknya akak hari ni~ Bertuah husband akak~ :*

Baba's daughter. Baba's princess~ Yay i miss them... 

Baba's queen. My mama. Mama always sweet. I miss u mama. 




Friday, 26 February 2016

Nukilan Zpah kebabom~



Nukilan Pah utk sahabat2 die. 

Memandangkan aku dah keluar dari group Sahabat Misai Tebal, maka tu sebab dia hantar aku personal hahaha.

Sebak hati membaca. ok kahkahkah~

Ni mase bile la kepala die mengeluarkan idea menyusun ayat semanis ni ~ 

Aku bace bende ni mase terpisat2 bangun sebab fon dok bergegar kt tlinga aku hahahaha~

Zpah yg aku kenali jenis syg member. Begitu juga sahabat kami yg lain. Sygkan sahabat. Takkan lupe sahabat. Wajib dtg raye yg pasti hahahah. 

Die member je dgn semua member2 aku yg lain. Die juge aku gelarkan "BUKU RUJUKAN BERGERAK" sebab dalam kepala die penuh dengan fakta rujukan aku. Tanye je la pape die akan jawab dengan details.. hahaha

Ni entry khas ntok ko Zpah sebab jadi sahabat aku. Hahaha sebab aku tak reti buat nukilan semanis ayat di atas. 

Aku memang kerap gaduh dengan ko. Kerap bedal ko satu badan sebab sakat aku over da load. Bahan aku sampai jadi tempoyak hendaknya. 

Tak lame lagi nak kahwin so, moga jadi suami yg soleh, tegas, kuat dan mampu melindungi keluarga sebaiknya. Moga dpt ramai anak2 hahaha. Anti leh belasah anak ko. Mesti kecik mcm bapaknye. Mak nye pulak kecik jugak~ alahai hahahahahhahah

Dan die juga penasihat aku. Die akan detect problem aku bile aku kuat membebel. Die akan tegur. Aku slalu ignore die hahahaha... Kekdang rasa mcm errrrr hahahha.. Degil kan.. hahahaha. Dannnnnn~ die la antara sahabat paling suke buat tergelak, tersenyum dan terhibur ~ 

Takde nukilan istimewa buat mu tpi moga doa ku buat mu teman sentiasa menemani mu bersme orang yg tercinta ~

~ p/s : Die lak sruh aku kahwin banding abah aku~ hahahaha... ~ Ko member sengal

Mood Baca Sampai .....


Mood membace aku dah lama tak kunjung tiba hinggalah sampai satu masa si Elham dok promote pasal buku ala2 style jalanan tpi lau da bace, mang takde rupe style cikai but da best book ever. Buku tu lau bace santai2 dan nak rasa amek pengalaman orang, disitulah leh kita amek jadikan pengajaran kita juga serba sedikit. Padahal kan, buku kt rumah dah berlambak-lambak. Dah berhabuk dan belum dibukak. Tu la die perangai aku satu ni. Suke beli buku. Eager too much in buying book while i can. HUhu~


Semangat ni membara sebenarnye bila aku ikot abg dan akak aku shopping barang kt Aeon Big kt Alamanda, Putrajaya. Kami naik tingkat atas sebab along ajak beli tali pinggang. Sampai je kami ke atas, aku terus dan tanpa menoleh kiri kanan melihat satu longgokan buku yg die nyatakan kat situ jualan murah atau harga murah camtu la. Aku stop kejap kt situ dan aku ternampak "Brisingr". Novel fisyen movie Eragon. Sape peminat cerita naga layan ar movie ni. Lepas nampak tajuk buku tu, aku amek dan tiba-tiba aku tengok harga buku tu RM5.00!!!!!!! PERGHHHHH. Beb , buku tu aku nampak kat MPH jual dalam kemungkinan RM35. Ko nampak tak jauh benau harga buku tu melayang ke mane hahahaha. Aku pon cepat2 amek dan beli. Mana boleh lepaskan peluang macam tu. GRAB GRAB GRAB~ Wawawawa....


Nak jadi lagi best, masa aku balik kerja, iaitu ketika aku singgah ke Kl Sentral utk ke KTM, aku sempat lalu ke laluan yg terdapat kedai-kedai murah macam jual baju, beg dan sebagainya. Ternampak kedai buku pulak. Kedai buku tu memula aku ignore je tapi bile aku bace balik kt banner die gantung tinggi2 kt dinding kedai die tu, aku mule dapat pick up balik, "BELI TIGA BUKU BERHARGA RM25"..... Aku pon terus masuk dan tengok ape je buku yg ada. Ha terang-terang tunjuk "Fiction" dan "Non-Fiction". Ape lagi aku pon terus jalan meneliti setiap satu tajuk buku yg ada. Wah, ni syurga buku namanya. Time tu jugak terlintas kt fikiran aku, waktu dlu2 aku selalu bersedih seba tak dapat beli novel English yg aku suke macam Harry Potter tu semua. Harga mahal kan. Wujudnya kedai buku macam ni bila die jual balik buku-buku lama dan letak dalam harga setiap buku RM10.00, sapa tak nak kan? Malah die bantu habiskan stok buku-buku tu. Dan orang macam aku dapat la peluang nak beli kan. Lepas berangan terus aku nampak buku yg aku dok kumpul, Siri Eragon yg ke-4 iaitu "Inheritance'. Pergh. Dengar pulak harga setiap buku RM10.00. Ko rase lau ko, ko beli tak buku yg ko nak sangat dalam harga macam tu padahal asalnya lebih berganda mahal ? OF COURSE U WILL TAKE IT UNLESS U ARE NOT INTERESTED WITH IT KAN????



Ni yg harga RM5 tu. Choi... Kulit keras die dlu aku tengok RM80 baiii~ fuuuuhhhh~

Ni buku lame aku. Ko tengok anai2 ni dah tak cukup benda sampai buku aku pon die nk kunyahnya... TENSION~! hahaha



Buku tu tak cukup sangat sebenar nye tapi sebab aku dah tengok nombor satu iaitu Eragon, so aku tak berapa endahkan nombor satu. Cerita selepas tu lagi aku nak tahu. Moga-moga ada gak la buku Harry Potter punye ntok aku kumpul. Hehehhe.. Aku nak dalam English. Lagi leh feel. Hehehe. POYO SANGAT~



Sementara aku nak mula baca buku bersiri Eragon tu, aku baca dulu buku yg aku beli dari Elham yg bertajuk "Cerita Budak Design". Aku tergerak hati nak memilih untuk memiliki buku ini serta membacanya kerana sinopsis dan cara penyampaian dia serta perkataan design tu menarik hati. Well, sebelum masuk belajar pon aku dah belajar sikit2 nak design dan lepas tu masa belajar aku belajar secara simple tentang hias melalui digital devices then masa habis belajar aku jadi AJK IT untuk kem member aku, iaitu design baju.. So serba sedikit aku rasa ape penulis tu rasa sedikit. Tak banyak tapi paham. Die lagi la da berkecimpung dengan ramai orang dan tahu wujud memacam jenis manusia yg ada tu paham dengan hal kreativiti dan ade yg pakai tembak marah2 sebab rupa buruk dan sebagainya.


Muka depan buku die. Best~  Aku paham ape ko cube nak sampaikan beb~


So kena bace dan fahami ape die nak sampaikan dan tak pernah rugi membaca pon. Dan dari situ kita belajar berfikir dan amek pengajaran mana yg kita rasa berbaloi dalam hidup kita. Buku tu cukup padat dan sangat bagus untuk anak muda kini baca. Buku macam ni aku cari. Ni asyik novel cinta. Bosan. Hidup perlu belajar benda lain juga.




Sunday, 21 February 2016

Sudah pun diberitahu tentang hatinya. Difikirannya kita hanya kawan. Difikirannya kita peneman dikala kita sendiri datang menyibuk. Difikirannya kita pasti punya teman sendiri suatu hari nanti. Dan entah iya atau tidak aku difikirannya.

Sedangkan aku masih berfikir tentang dia. 9 tahun lamanya.

Mana satu istimewanya? Mana satu tampannya? Mana satu cantiknya? Mana satu manisnya? Mana? Mana?

Konon nak simpan sorang2 tapi akhirnya die mengetahui. Tak rahsia dah. Tak manis dah. Tak romantic dah. Dan tak berguna dah.

Siapa aku padanya?

Pasti bukan di hati. Yeah.

Satu perkara yg sgt gemar dilihat pada dirinya adalah saat cara die ekpresikan rasa cintanya pada seseorang. Manisnyaaa... Cemburunya. Aku nak yg itu. Nak sangat. Please curahkan kepada ku. Manisnya cinta itu . Berangan kalau aku yg dapat... Indah wei....

Tapiiii... mustahil kerana.... kita bukan orang itu. Lupakan dan terima kenyataan. Kenyataan yg kita hanya dlm hidupnya saja. Dan pasti kita bukan yg terbaik dalam hidupnya jua. Dan aku juga lupe. Indah tu milik Allah. Milik Dia. Lupa lagi

Entahla. Aku berharap. Sentiasa berfikir positif yg harapan aku masih ade peluang. Sedangkan setiap tingkah laku menampakkan takde harapan. Bukan setakat klu/hint tapi macam ditampal depan muka yg jawapannya TIDAK. Masih bersikap positif mahu berharap.

Ha menangis la sendiri. Termenung sendiri. Siat la hati sendiri. Hantuk la dahi sendiri. Meroyanlah. Murung la. Pasti tak datang.

Aku pon kesat air mata. Bangun dan pergi ke cermin. Berfikir. Kalau die bahagia, aku pon bahagia walau pedih melihat yg ditempat itu bukan aku.

Dan aku???? Senyum aku? Bahagia aku? Ketenangan aku? Tak pe. Masa ada. Allah ada. Mintak la kt Dia. Inform Dia yg ko terlalu sayangkan hamba-Nya sampai lupa pada-Nya. Dan minta la hati tabah bebanyak sebab banyak benda ko tak capai. Banyak bnde ko belom buat sebelom mati. Mati takkan bogel takde bekalan woiii. Doa yg baik-baik moga kita bahagia sampai di sana yg abadi,

Sempat ku dengari satu pesana abg sulungku

"Pasangan hidup, anak2 serta keluarga, rakan2 serta harta segalanya perhiasan hidup. Kita perlu hidup dengan mereka utk diuji dan membentuk diri kita sama ada beriman atau pun tidak. Penentu syurga neraka. Namun jika kita berfikir yg kita hidup kerana mereka , memang lari la dari tujuan sebenar kita hidup ni. Kita hidup mati kerana Allah".

Jangan sedih. Memang akan teringat. Mestilah kita punye kenangan tak berapa lengkap dalam 9 tahun .

Move on la. Hati sendiri berdarah tak nak ubat. Tak penat ke asyik kutip hati yg terbarai tu. ~ teeettttt~~


 
 
 


Henna~


Assalamualaikum
Mood nak berinai da kembali. Ahai ^_^ aku bila da tengok gambar2 insta yg dok publish lukisan inai dan inai yg berada di jari buat aku mula nak bubuh balik ke jari aku inai2 tu hehe. Warnenye merah2 dan terang serta sekata. Impian nak belajar melukis tu ade dan aku akan cube mencari peluang ntok laksanakan nanti. Sekarang dok survey produk inai mane yg berkualiti. Sume nampak nice tpi nak dapat inai yg betul2 aku berkenan mang payah. Setakat ni inai yg aku beli kebanyakannye cepat ilang dan mudah pudar. Ade yg xmenepati seperti yg mereka promote. Nak2 inai yg da diproses dan ade label nama company memasing. Kekadang ade tiruan.


Aku paling gemar inai homemade. Inai homemade lak ade inai yg utk lukis, inai celup di jari, inai ntok kuku je.Bentuk bekas inai pon ade beza. Bentuk kon, tiub, dan dalam bekas (ni celup dan inai kuku). Latest aku discover inai kuku nye bekas mcm bekas eyamore. Tu inai enairedchillie. Memang famous. Warna inai2 dari produk yg pelbagai ni pon ade yg dari warna merah hati, merah maroon, pink, oren, biru, hijau, hitam, putih, dan kuning. Inai warna warni tu lebih nak ke arah lukisan berwarna sikit.


Aku belum pernah lagi nak pakai inai warna warni ni. Aku lebih suke warna merah. Sejak kecik aku suke warna merah ni. Aku suke inai ni pulak sejak aku ikut arwah mak menginaikan anak buah die mase kenduri kahwin diorang. So mase tu aku pon hulur jari la. Aku mang pantang nampak huhu. Nampak cantik jari diwarnakan merah2 ke oren skit.

So, baru2 ni aku ade la beli inai yg aku teringin sangat nak cuba. Nah... Ni la die rupenye bila dah pakai. Agak cantik. Tak gelap sangat. Warna die pon merah2 je. Mudah diperkemaskan. Senang citer ni inai perfecto gak la yg aku pernah pakai. Hehehe.






 

Ok kan? Huhu~ Ok sampai sni je.

p/s : Aku pakai inai kon dan inai kuku. Wink wink ~

Monday, 15 February 2016

Sakit~

Huh. Hati macam ditikam. Bukan sekali. berjuta berbillion kali.

Kekuatan bersabar. Tapi betul ke aku bersabar sebenarnya? Aku macam menutup ruang.

Ruang itu bagaikan perlu disedut paip yg begitu besar. Aku macam cari penyakit. Aku macam biarkan diri sendiri disakiti. Aku macam obses dengan sakit tu.

Mesej-mesej tok guru ibarat menarik sakit tu dan tunjukkan kepada aku yang aku perlu sembuh. Tok guru mang pro menjelaskan sesuatu situasi. Dan die berjaya terangkan keadaan aku yang sebenar. Aku tak dapat apa yang aku harapkan. Aku memilih untuk sakit sebab aku je tahu apa aku lalui dengan sakit tu dan aku je tahu apa berlaku. Tok guru terus menerus memberi penjelasan.

Bukan sebab untuk ko diperlakukan macam tu.

Sebab di akhir apa kite lakukan jika penyesalan kita temui ketika itu hanya tangis air mata sebagai peneman.....

Saat kita sedih emosi dan tekanan segala jawapan yang positif ketika itu sebenarnya bukan jawapan

Jawapan yang sebenar akan datang bila ko dah betul-betul sedia.. dimana tidak dipengaruhi masa lampau tekanan ketika itu kesedihan..

Belum kenal sedalam-dalamnya sepanjang ....tahun.


Bukan someone yang special dalam hati dia tapi someone special dalam hidup~


................ itulah sakit~ Sekian




Thursday, 11 February 2016

Cerita random

Assalamualaikum



~Bila nak buat entry mase tengah idea ke sane ke mari tak singgah2 ni, nak taip pon dok delete banyak kali. Kadang tu sampai jadi draft manjang. Ape nak jadi. Haha. Lau ikot list post tu, byk draft banding entry yg official.




Tapi arini. Aku tetap nak update. Sebab dah mula kerja. Dan kerja aku takde sangat sekarang. Kerja ade tapi die kejap-kejap je singgah. Makanya, aku perlu dan wajib menulis a.k.a menaip. Bukan apa, sejak kerja ni kan, mulut aku dah jarang jadi becok. Mesra dan senyum tapi aku dah tak macam waktu belajar dulu. Aku tak dipenuhi cerita-cerita yg boleh mengeratkan silaturrahim. Haha. Padahal banyak mengumpat. Choi~




Even mase melepak pon kan, aku dapat rasakan aku kurang bercakap kalau orang lain tak tegur / approach aku ntok bercakap. Selalu kalau melepak, orang yg slalu buat aku bercakap si Big dan Zpah. Kalau ade junior aku, si Meor dgn Amer. Izai pon jenis diam gak. Tapi kalau dah sesi melawak, gelak jugak. Kalau melepak dgn Fira or Una, diorang akan cakap dulu.




Aku teringat kata-kata Cikgu Khir aku dulu. Die kate biarlah ayat tu salah asalkan ade menulis utk setiap hari. Die pon suka aku dan member yg aktif blog (dulu) buat blog. Cerita pape je dalam entry kami. Bermadah helah sekalipun asalkan sering menulis sesuatu yg mgkin jadi manfaat orang lain. Sekarang ni pon yg masih aktif blog pon aku dan Fira. Yg lain-lain dah takde. Tak tahu pergi mana. huhu~ Busy koje. Dah kahwin, dah beranak dan sebagainya. Ada yg jadi kaya sangat. huhuhu~ Rezeki kan. Tapi syiok bila tengok ade yg kerja luar negara la. Sebab die pergi tempat orang kan. Tempat yg kita tengok dari tv saje...huhu~



Nak nak musim perayaan kan. Pergh die punye meriah taya kate la. Raya Tahun Baru Cina. Main mercun la. Booom sane, boom sni. Pergi ke mall negara sendiri pon rasa meriah. Kalau pergi negara sane lagi la haa.. Aku pernah pergi sekali je tapi bukan musima Raya Cina tapi musim Raya Krismas. Sejuk nye lahai. Sampai tebal giler baju aku tu aku pakai. Terus jadi berat bdn aku bila pakai baju sejuk. Mana taknya. Tebal bebenau. Redah je la asalkan tak lebam kulit aku hiuhu,


Then sampai mana tadi? Adui aku kalau dah bebel lupa daratan apa aku nak taip tadi. Ermm.. Jap jap pikir.




Ha. Aku nak citer yg aku dah pindah ofis baru. Ofis ni memang untuk akaun punye department. Keluasan ofis ni memang muat2 utk staff akaun je. Then kan, aku ade bende yg aku suke sangat tengok. Huhuhu~ Lampu ofis~!! Lampu ni bukan lampu meja tu. Bukan lampu biasa. Ni lampu yg hiasan yg tergntung kt receptionist ofis. Dan tak sume ofis ade lampu ni. hehehe~



Aku gemau nau nengok lampu ni sebab nampak mewah pada mata  aku. Macam wow sangat. Die macam menyerikan suasana ofis tu. Rasa macam pergi ke kedai lampu je. heheheh~










Ha tengok. Maybe pada mata orang lain takde la macam aku rasa cantik tapi aku rasa cantik~ hehehe... 

Anyway.. Aku tak tahu nak bebel ape da. anti aku sambung lagi~ Tata


Wednesday, 3 February 2016

Assalamualaikum.



Berminggu gak aku tak update blog ni. Kesihatan kurang memberansangkan. Denggi dtg menyinggah. Kali kedua kena. Musim kot. Tapi memang lemah. Lemah mengikut putaran mase. Bertahan je la sebab dugaan diuji untuk kita belajar sabar. Dan 10 hari aku tak mesej mamat tu. Die pegi kem. Kem nye nampak mcm kepimpinan. Lepas die balik kem terus contact. Nampak agak bersemangat die di kem tu huhu~Pape pon tq sblom pi kem tu bertubi2 bebelkan soh makan ubat dan sebagainye. Misteri sungguh die ni. Di luar nampak macam malu je sekali msej bila da tegas, tak leh kate tak ngan die huhu~



Bukan sekadar die sje. Tapi sahabat sejati turut ade. Hanya die. Yes die je yg msej aku mase aku dah tumbang. Takde berdaya. Setiap beberapa jam dan setiap hari die akan tanye perkembangan aku. Sebab die tahu keadaan orang sakit. Die pnah merasa lemah saat waktu genting. Walaupun die xsempat jenguk tapi tak berhenti tanya khbar. Tuh sudah ckup memadai sebab aku masih mampu baca msej dan menjwb mana mampu. Terima kasih sahabat kerana amek tahu pasal aku macam adik bradik sangat. Pemberi semangat. Walaupun takde siapa tahu keadaan aku ritu tapi Allah tetap kirimkan aku mereka yg masih kisah pasal aku. Tq Allah.



Tapi pengorbanan seseorang dlm hidup ku. Saat aku lembik lemah longlai, die org pertama berada di sisi. Sentiasa menguatkan tenaga aku. Memasakkan aku. Ubati aku. Die adalah along. Ibarat emak dan abah . Tak pernah mengeluh. Sentiasa menggerakkan tulang 4 keratnye demi adik2 nye. Setiap saat alert dgn makan minum aku. Tak terbayang kesanggupan aku di masa akan dtg. Adakah serupa seperti die yg berkorban tenaga utk melihat aku sembuh. Berjaga siang malam ntuk menyuruh aku makan ubat dan mnum air. Bunyi simple tpi xtentu lagi ade yg snggup buat bende yg sme. Macam tu la gaya die menjaga arwah mak. Tip top. Moga die sentiasa dipelihara Allah. Mana jejak langkah melahirkan rahmat ntok dirinya. Dan semoga aku kenang jasa mak abah dan adik beradik aku.



Dalam hayati ujian yg aku terima. Mampu kembali semula ke ofis ntok teruskan usaha mencari pengalaman dan rezeki demi keluarga. Masih dlm lemah sedikit sebab baru nak kuat kan bdn. Mase sakit, jalan keluar rumah pon huyung hayang. Tapi takpe gagahkan jugak sebab xrugi berusaha kan ntuk kembali bertenaga bekerja macam abah dlu yg giat mencari nafkah keluarga. Sabar.



Dalam bekerja sempat aku buka ruangan blog yg menceritakan sejarah bangsa ku sendiri. Bila kita ni tak mengkaji dan membaca sejarah sendiri, mana nak tahu apa kemampuan bangsa sendiri ye dak? Ni dok banggakan bangsa lain padahal bangsa sendiri ni jugak suatu ketika dlu pernah membina empayar yg besar. Turut aku kagumi mereka yg berkorban masa dan kudrat diri ntok mengupas pelbagai kes2 misteri tentang kehebatan bangsa kita ni. Bangsa yg digelar bangsa yg hilang dan The Promised Land. Takdir yg Allah dah tetapkan. Selagi Allah tak izinkan selagi tu takkan jadi apa yg dirancang. Di sini aku berfikir, macam mana banyak perancangan aku ntok mase depan itu ini kalau Allah tak kata kun fayakun, maka xjdi. Namun usahalah utk manfaat diri.



Bila dah baca sejarah tanah air sendiri. Aku rasa aku akan sentiasa mencari kisah2 bangsa ku dan jadikan semangat ntuk aku memajukan diri. Sejarah yg diceritakan Srikandi ini mampu membuka minda kita semua. Moga sentiasa bermanfaat kisah sejarah tu.

Sunday, 10 January 2016

Segmen Blogwalking by Yaya Cendana

Assalamualaikum.
 
Macam biasa aku nak gak join segmen ni untuk tambahkan bilangan rakan blogger dan blogwalking~ jom jom join sekali~ ^_^
 
 

http://www.yayacendana.com/2016/01/segmen-blogwalking-yaya-cendana.html?m=0/

Ketagihan berisiko

Assalamualaikum.

Tengah2 dok baca memacam entry sane sini, terpandang aku akan tajuk ini;
Are we addicted to our smartphones??? 
As part of the 'Facebook generation', we have grown up in a world where access to the internet is constantly at our fingertips and we're able to connect with people at the touch of a button. Nowadays, it's become increasingly common to offer guests the wifi password along with a cup of tea when they come round to visit. We have become addicted to our smartphones. 
Of course, smartphones are undeniably useful and have revolutionised our lives in so many ways. Thanks to thousands of apps available to download, we're now able to do almost anything when we're out and about. However, it seems a shame that these addictive pieces of technology are slowly beginning to take over our lives. It's so easy to become dependant on our phones, whether it's to find your way around with the map application or even just check the time. As a result we're becoming more anti-social, choosing to consult the internet rather than talk face-to-face with other human beings. 
Even when we're socialising, it seems most of us struggle without our phones at arm's reach. Phones were invented to keep us more connected, and indeed they have done just that. We can now get in contact by an endless list of social media outlets, yet this means we're starting to lack genuine contact with each other. People are connecting more and more across screens rather than in person, even when it comes to relationships - dating apps and websites are more popular than ever before. Recently, an artist released a series of images depicting people in social situations and edited out their smartphones and tablets. The result was a collection of powerful images that have, perhaps ironically, gone viral. They force people to wake up to the fact that we are no longer interacting properly with each other. 
I'm not to say I'm any better (as I write this my phone is sitting across from me at my desk). However, I'm trying to use it less and less when I'm out and about. When I first arrived in France I didn't have any internet on my phone and it was actually quite liberating. Rather than constantly checking my phone for messages or searching for directions, I was forced to talk to people and find my way around independently. Next time you're out with your friends, put your phone away and see how long you can last without it. 
Source: http://learnenglishteens.britishcouncil.org/magazine/science-and-technology/are-we-addicted-our-smartphones 


Paham tak apa yg die cube sampaikan? Terlalu kerap mengadap telefon kita menyebabkan kita agak ketagihan. Ketagihan utk tengok dan tengok telefon smpai tak sedar keadaan sekeliling kita. Sampai ada kes orang mati jatuh ke sungai sebab leka main telefon bimbit die. Hal tu jadi kat China ( Cerita ni takde dlm artikel kat atas tapi dalam berita TV3 minggu lepas. Sampingan cerita sahaja.). Kawasan sungai tu lak takde divider di tepi sungai tu. Tak ke ko leh jadi maut kerana leka main telefon? Aku pon makin mula nampak situasi tu bila naik train pergi kerja. Bila balik kerja tu, simpan telefon dan lihat ke depan, kiri kanan dan belakang. Semua main telefon. Tak kisah la main game ke, tengok video ke, fb ke, dan sebagainya. Pada aku, bila aku dah naik train, dan aku tak cukup selesa dgn keadaan sekeliling tu, selagi tu aku cuba2 renggangkan diri dgn telefon. Sebab kita bukan di rumah tapi diluar. Yg mana risiko merbahaya sangat lah tinggi utk terjadi.

Aku harap kita semua belajar lebih berwaspada dan aku pun nak cube kurangkan main telefon dan terus menerus bersosial bersama dgn mereka yg bersama kita. ^_^ ~ Lebihkan waktu utk berkomunikasi di depan mata berbanding melalui skrin telefon. Kerana ianya komunikasi yg lebih sihat.



Thursday, 7 January 2016

Akhirnya aku tahu jugak

Assalamualaikum 

Penat betul minggu ni. Penatnya tu ditambah dgn kejutan kejadian semalam. Memang agak mengejutkan aku sebab van aku naik semalam kena tahan dgn JPJ. Aku memang dan sangat2 tak tahu van tu van hantu/van sapu. Bila dah keluar dari van tu baru aku dgr akak2 keliling yg naik sama kata van tu takde permit/lesen nak bawak penumpang/pekerja. Aku punyelah terkejut. huhu~ Penat tu satu hal, terkejut dok memikirkan camne nak dapat transport ntuk balik ke rumah. Aku bukan dekat. Jauh meh.

Kes nak balik punye pasal, hahahha aku mengekor je la sorang akak tu dan sorang lagi pompuan yg agak muda dari aku. Sambil jalan sambil tanya. Macam2 aku tanye. Sebab aku tak biasa kat kawasan situ. Pusat Bandaraya Damansara. Kawasan yg sangat korporat dan memang dipenuhi pekerja2 syarikat swasta.Jadi, dalam tanye2 tu ade la akak tu jawab kat situ memang ada bas tapi lambat. Sambil aku berjalan menuruni tangga kat kawasan yg berdekatan situ. Die kate ada dua bas utk ke KL Sentral. Satu bas Rapid 800 dan Rapid 850. Bagi bas Rapid 800 ni, die akan melalui Bangsar dan dari Bangsar tu ambil la LRT Putra ke Kl Sentral. Bagi bas Rapid 850, memang akan direct ke KL Sentral. Then aku pon mula mencongak budget. Kira punye kira, maybe boleh kurangkan kos yg aku kira tinggi jugak sebelum ni. Bila naik je, aku dapatkan kepastian dari driver bas tu. Yes, apa akak tu kate betul. Die ada kate, ambil bas Rapid 800 atau Rapid 850. Dalam kepala aku hanya nampak Rapid 850 hahahah sebab aku dah naik bas ni kan. Tu yg lebih yakin kat Rapid 850.

Aku pun cube la hari ni. Naik komuter sampai ke Kl Sentral dan terus pergi ke kawasan stesen monorail. Alhamdulilah bila aku smpai, bas pon smpai. Memang syukur la. Sebab semalam aku dgr akak tu kate bas dari Kl Sentral mang lambat gila. Aku dah mula pening hahhaa.. Then bila bas smpai pada masa aku sampai, mang hepi sangat. Bila dah naik, kad touch N go aku tak boleh pakai. Perghhh... aku dah topup RM10 kot. Rugi giler. Menung aku. Nasib dalam purse ade lagi beberapa keping duit Rm1. Terus bagi duit tu dlu. aku nak cube bila balik ktm nanti. Aku pon duduk je la dlm bas tu. Lepas tu aku tengok macam pelik je jalan bas tu lalu. Die memang lalu kawasan nak ke Damansara Height tu tapi die xmasuk naik ke sane. Die pergi ke depan lagi. Kebetulan aku duduk bahagian sit betul2 kt belakang driver tu. Aku pun terus tanya yg bas ni lalu Wisma Damansara tak. Then die kate lalu tapi lambat sebab kne pusing ke Masjid Wilayah semua. Erk.... Memang jem. Lepas tu die kate, "Kenapa tak amek bas 800 tadi? Tu lagi cepat. Sekarang pon dah smpai dah ni." Bila dengar camtu, baru bertambah yakin. Lega pon ye.

Pak cik tu tambah lagi, " Bas 800 lagi banyak dari bas 850. Masa bas ni beroperasi pon sampai ke malam. Sampai 10.30 malam.Jadi die akan sentiasa ada. Kalau bas 850 ni, die ikut waktu orang bekerja. Waktu pergi kerja dan balik kerja. Dari pukul 6 pagi sampai pukul 11 pagi. Balik pulak pukul 4.45 petang sampai 7.45 petang. Lepas ni kalau awk nak pergi Wisma tu kena amek la bas 800 tu. Cepat skit sampai,". Panjang lebar pak cik tu bercerita. Lega la hati aku mendengarnya. Memang membntu sangat pak cik ni. Mase smpai ke Damansara pon aku je tinggal dalam bas tu. Terima kasih pak cik sebab nak jugak die hantarkan aku dan bantu terangkan kat aku. Alhamdulilah.

Ni laluan bas Rapid 850


Ni laluan bas 800


Pasal van sapu tu. Aku bukan tak nak naik tapi aku rasa bahayalah. Bila kena tangkap kang tak pasal2 kne turun macam semalam. Nak pulak kena time kepenatan. Jangka masa nak ke ofis pon ok walaupun tak tahu cepat ke tidak kan. ^_^. Takpela. Susah2 la skit. Asalkan selamat. Biar lambat asalkan selamat. Aku pun dah tahu jenis bas yg lalu ke situ. Bus stop pon takde jauh sangat. Sekurang2 nye direct ke kawasan tempat kerja aku ni. 

Memang kejadian yg mengejut semalam punye hikmah disebaliknya. Aku sebelum ni dah tahu pasal bas ade dikawasan situ cume aku belum cuba untuk naik bas tu. Tapi sebabkan kejadian tu, sekarang dah tahu. Aku pun takde la tergopoh gapah nak balik lagi . Kalau tak tu bila tepat puku 5.30 petang mesti ase susah hati wisau tak dapat balik. Pikir2 kt situ langsung takde public transport. So hikmahnya aku dah tahu la skrg. Disebalik rupa musibah yg kecil, mungkin mampu selamatkan kita dari situasi yg lebih memudaratkan. Huhu~ betul x? 


Tuesday, 5 January 2016

Oh hmmmm~


Viral sungguh banyak sekarang. Pasal pampers, pasal pakai tudung skirt terbuka luas nampak tutt tutt, pasal pompuan up status die nye perkahwinan simple. Ramai manusia pelik sekarang. Aku rasa mereka nak buat kelainan dlm menggunakan social network. Unik sampai buat orang lain komen beriban-riban membawa pendapat masing2.

Pendapat aku? Biarkan saja dan doa dalam hati moga moga Allah kurniakan mereka perubahan yg lebih indah dari sekarang.

Dan setiap hari aku melihat ragam manusia. Di public transport, kedai makan dan ofis. Macam2. Kadang-kadang kita marah but seems we do not know what is going on to the person kan. Ade orang marah sengaja dan tak sengaja. Dengki dan tak dengki. but we can tell that people ble die nye hati lain macam. Huhu. Melalui cara positif ataupun tidak. Sebab orang dewasa reaksi die tak sama macam budak2. Budak2 lau xpuas hati pukul terus. Tak pun marah balik. Lepas tu baik balik dan ajak main semula. Berlainan kan? tapi lau kita ikot sunnah baginda lagi manis. Aku tak reti nak cerita details tapi tahu la nasihat baginda dan pesanan baginda jika kita marah kne buat ape skit skit.

Tapi aku tak suka satu perasaan dimana kita komen grau grau then jumpe ke serius. Im not mean to be so serius. But not so good when it came to serious moment and tetiba kita bercakap macam ade unsur kutuk. I feel hurt inside.Rasa pedih hati menusuk-nusuk ke kalbu hahaahahha... Da things is, aku nak belajar rasa bila kita rasa kita dah bercakap tu sendiri rasa buruk, apatah lagi orang lain rasa.. So aku cube hentikan. Banyak dosa kita, ditambah dosa ikat tepi rasa macam... hurmm.. xbest... nak cuci semula tu belom tentu bersih habis.

Tak kisah lah adakah itu perli atau tidak. Yg penting aku sntiasa mendoakan orang2 yg pernah tegur salah silap kita depan2 dan ajar aku tentang sesuatu benda yg aku xtahu tu , murah rezeki dan bahagia serta tak berhenti nak menyebarkan ilmu yg masing masing. Amin.



Monday, 4 January 2016

Dah 2016 Wei

Assalamualaikum~

Orang lain dah habis update pasal new year, aku bru la nak update padahal hari ni dah 5 Januari 2016. Cepat betul masa berlalu. Baru sekarang ni dapat cerita memacam benda hahaha. Seghonok. Ha.. Minggu lepas habis je waktu kerja hari Khamis ritu, aku pun balik rumah. Fuhh target nak bergolek-golek di atas katil yg empuk di rumah tu la. Sekali sebelum balik dapat mesej dgn member aktivis M, Big yg aktivis ada buat program dgn Perintis Aktivis M. Perintis Aktivis M ni terdiri daripada pelajar sekolah menengah yg mana berminat utk menyertai pelbagai aktiviti Aktivis M ni. So sampai situ je apsal Aktivis M. Nanti aku cerita lagi. So, melalui msej tu, diorang ajak keluar mlm tu. Program tu dibuat sempena menyambut tahun baru 2016.

Makanya aku pun pikir yg prgram tu mula malam auw hahah~ Aku pun decide nak join. Bunyi macam seronok. Dah lama tak join aktiviti diorang ni. Lama sangat aku menyepi. Nak cari kerja kan. So lepas je balik terus mandi siap2 dan gerak bila diorang dtg amek. Sampai je kat lokasi program, ktorang stay smpai selesai. Seronok?? 50/50 sebab aku tak tahu pape pasal tentatif aktiviti dan layankan saja hahahaa. Seronoknye sebab jumpa adik2 la coz dah lame tak jumpe. Tuh pon ramai takde dan rmai budak baru. Bluurrr je. Aku pulak tak tahu kat situ form brape je ada. So bedal aje bila sesi kenalkan diri hahahhah~ Bantai la labuuuu~

Malam tu bila da selesai program tu, kami punye turn nak raikan malam tahun baru. Kami gerak ke Bagan Lalang. Takde buat apa sangat melainkan buat game skit. Hehhee.. tak semua ada sebab memasing ada hal esok harinya so tanak ganggu waktu rehat memasing. So game malam tu kan sangat la best. Belum start game aku dah tergolek jatuh dah. Jatuh nye tu sebab aku nak duduk beralaskan batu. Dok heret batu tu sebab port ktorang nak duduk jauh skit dari port batu tu terletak. Hahha.. So aku baru nak duduk je, trus kebelakang.... bdn ke bwh, kaki ke atas.. Can u imagine that?????~ Like kumbang yg terbaring tak boleh bangun tuhh hahahahahah~ tapi paling kuat gelakkan aku bukan aku la for sure tapi si Eddy yg pertama dan disahut oleh orang lain.... -_____- Why???? hahhaha... They said, "Kak, U make my dayyy~!!!!! hahahahah".. Aku macam.......... tak tahu nak kate pe.. ahahha. Gelak time main game taya citer la.. Letih rahang muka aku ni dok terbahak2 ketawa~ Memang celebrate new year sangatttt kannn


Esoknya pulak aku keluar dengan Diba. Kezen aku. Keluar pon just nak temankan die masak Yee Mee. Die tengah free kan. So layankan je. Die tak bagi aku tolong die sebab die selesa buat kerja sorang2.. Hahahha.. aku pon main goyang2 kaki aje la... Sambil membebel dgn die memacam isu semasa penting dan tak penting gituuuuuu~ ^_^

So with the next day. Ha ni pon one of the best day. The day which me and my bff celebrate on i dont know what it is. Hahaha.. Lepak2 dgn Una dan Fira. Memula keluar dgn Fira. Tujuan asalnya nak berjogging. Then tukar ke aktiviti makan angin. Aku plan nak pi ke Stadium Bandar Baru Salak Tinggi tapi Fira lebih nak ke jejalan. So pergilah ke Taman Botani Putrajaya. Die je tahu mane tempat best. Aku belum jejak sana lagi. Punye lame Putrajaya tu wujud, baru sekarang aku dapat jejakkan kaki ke sana. Hahahaha..

Sampai je kt Taman tu, kami pon mulakan langkah. Oh lupe nak cerita. Sebelum sampai ke taman tu, kami bergerak ke kampung Orang Asli auw. Nama kampung die aku dah lupe tapi berdekatan nak masuk ke Putrajaya tu la hahaha. Kat situ nak review ladang arnab ntok Fira bambam ni. Sekaligus ternampak satu papan tanda yg tertera resort auw. Si Fira mula la rasa ingin tahu berkobar-kobarnya nak pergi tengok. Memandangkan kami mang nak pergi jejalan nak berjimba. So dpt la masuk ke resort tu. Kira pada pendapat aku resort tu macam resort mini dan aku lupa nak snap pic resort tu. Lau snap boleh bagi korang tengokkan. Kat situ boleh buat kenduri kahwin lagi tau~ jangan tak tahu hahahahah... Kawasan die agak pendalaman sedikit tapi so cool sebab keliling die banyak pokok dan feel so relax bagi yg always berada di bandar nak berada di kawasan menenangkan, itulah tempat yg boleh dijadikan pilihan korang tapi comel comel je tu. hehehehe..


Muahahahah die tgah mengomel niii~

Berangan macam kat pantai padahal.....






Then mase kat taman botani tu, kami jejalan la. Nak dijadikan cerita. Kami bukan saja jalan, tapi kami siap bergambar dah macam pergi bercuti kat Pulau Pangkor pulak dah~! ahahhahahaha.. Ni da best part sebab taman tu dihiaskan sebiji macam rupa resort. Ada tempat naik basikal, jalan kaki, padang ntok ruangan event dan sebagainya. Mase tu lak aku nampak orang dok kemas kawasan padang tu auw. Majlis kahwin baru selesai kot. Ada la ruangan sesiapa saje boleh naik ke bukit yg dipenuhi rumput menghijau di sekitar nye. Snap sane snap sni... Memang cantik. Ha, yg ni sempat la aku snap beberapa pic. Memang rupanya macam aku dan Fira bercuti jauh. hjahahahhahaa. Poyo sangat .

Lepas tu bila kami otw balik, mula perut berkeroncong. Lapar deyhh.. Fira la yg bunyi dlu.. DOk kate lapar nak makan sume. Then automatik si Una roger aku. Kata nya nak ajak keluar. So aku pon ajak Una sekali pi makan dgn Fira. Fira pon stuju. So kami amek la una. Best part kat sini... Memula dok pikir nak makan kat Nilai... Kejap kat Dataran Nilai, kejap kat kedai Tom Yam... kejap `kat mamak (eyhhh tu aku je wakakakaka...)pastu pikir lagi nak makan kat Enstek... last2 nak tahu kitorang pilih nak pergi mana????? BAGAN LALANGGGGGGGG DOE~ Hahahaha.. Bapak jauh. Bayangkan dari Putrajaya ke Bagan Lalang.. Hahhaha.. seronok la sebab jejalan kan. lagipon dapat bertiga akhirnya nak melepak.. Bertiga bersama ni selalu masa lepas SPM dlu. Pergi memane mesti bertiga. Tak boleh pisah. Bila masuk kolej sume, berpisah. Bila berpisah, so date pon kejap ngan die, kejap ngan die tu... Tu ade yg kejap majuk hahahha... sebab tahu bila lepak mesti best. Lau xbest pon mesti best gak coz prangai sorang2 sengal hahahaha...




Begitulah kisah sambutan tahun baru. Tahun 2016. Alhamdulilah masih bernafas. Camne gembira pon kita jangan dilupakan mereka yg masih hidup susah di muka bumi ini.. Moga kita boleh menjadi antara penyumbang bantuan kesusahan mereka nanti. Sekian