Tinggalkan jejak anda ye~

Sunday, 10 June 2012

Alahai broadband

Salam.
Cuti Sem makin dekat, semakin hari semakin busy dengan assignment submission dan test serta final. Sangat2 la banyak dugaan datang menduga. Baru2 ni, aku rasa ade assignment kne present aw. Minggu lalu 2 assignment. Multimedia dengan Maintenance. Serius, mase tue pulak broadband buat hal. Menangis rasanya aku waktu tue sebab assignment Maintenance memerlukan broadband ntok buat kerja. Kat rumah aku ade kabel internet tapi semua warga rumah nak pakai. Tambah lak kedudukan kabel uh di tempat duduk kwn aku. Terpaksa pulak aku pindah tempat dri bilik aku. Memang keadaan tue merimaskan kwn aku. Aku dapat perasan. Aku rasa segan sangat. Tapi aku cuba cakap lek lok la kan.. Alhamdulilah die paham.

Dan memang seminggu aku tak bersama broadband tercinta. Hehhee.. Along aku kate, aku boleh jadi mental kalau tade laptop dan broadband. Hehehe. Yes memang betul uh. Tak tahu kenapa. Mungkin life aku dalam laptop kot. Aku pon jarang keluar rumah.

Aku ajak akak dan along aku baiki broadband tue hari khamis. Serius hari khamis sangat2 kuat dugaan nye. Sebab along plan nak betulkan broadband tue kat KLCC. Center Maxis broadband aku uh kat situe. Memang pape hal yg setel kat KLCC memang cepat. Dat's what along trust in there. Tapi sangatlah malang bila di sana parking penuh di setiap sudut. Hanya ade kawasan jalan biase jek. Rupenye ade conference dan memang tak bagi peluang kami nak berhenti. Along try kol center die. Die kate ade kat KL Sentral. Jadi kami pon grak ke sana..

Walaweyh, singgah sana hanya untuk makan jek. Rupa2 nya takde perkhidmatan untuk baiki broadband. Jadi, memang kami sume dok buntu dah ni tapi aku teringat Yana cakap yg Sunway pon ade Maxis center. Aku pujuk along dan along pon setuju. Dalam perjalanan jadi JAM pulak ! pergh, aku sampai tertidur dlm kereta sebab lama sangat menunggu kereta2 ni nak jalan. Macam mana pon alhamdulilah sampai jugak.

Sampai sane staff die check, die kate ok. Pi bile aku balik kolej, try pasang, teta tak boleh. Puas along godek2 laptop aku. Memang along penuh sabar membetulkan laptop tue. Install and uninstall.. Last2, along kate nak pergi balik ke sunway. Tahu x, Puncak perdana dengan Sunway bukan dekat sangat meh. Aku kesian sangat ngan Along dan akak. Mereka cuba jugak buat. Sebab akak aku nak betulkan blackberry die. Sampai pkul 10 malam, mereka datang balik ke Kolej. Cuba pasang balik. Staff tue kata, broadband aku ni dah payah nak jumpe dan tak jual dah. Sebab broadband ni package unlimited. Memang laju jek. Takde quota2 aw..

:) BROADBAND BESAR ORIGINAL NYE BODY. NAMPAK LAME KAN.. HEHE.. KENANGAN :)
So, tetap tak boleh nak pasang, aku plan dgn along nak pergi Sunway esoknya. Jadi, memang aku plan nak balik rumah terus la. Sebab aku agak stress dgn kerja aku yg terbuat last minute uh. Sangat2 menyeksa jiwa aku.. Aku siapkan kerja dan terus keluar pergi Sunway. Tue yg byk gmbar aku kat Sunway uh kat twitter uh. Lepas uh, siap bawak laptop lagi nak betulkan. Staff die amatlah aku puji sikapnye. Die tak galakkan kami beli package baru. Sebab die sendiri rasa geram melihat broadband aku uh. Hehehe ! seronok beb pakai broadband ni weyh. Ni Akak aku punye meh. Die jarang pakai sekarang sebab die dah tak belajar. Aku punye turn pulak. Terima kasih kak sebab izinkan adik pakai broadband dan laptop. :)

Lame jugak staf die cuba cari idea, last2 die kate broadband aku uh bdn die dah rosak. So kena tukar badan baru. Pergh, bayar RM200. Die kate, tue lagi berbaloi daripada beli package baru tapi ade quota dan sangat2 slow. Macam buat kerja dua kali jek. Along pon amek mase ntuk berfikir. Aku tunggu je. Well, along inspirasi ku. Yes.. Aku sayang along aku. Along aku anak yg soleh. Die lah dulu yg jage arwah mak dan jage mak lek lok. Oh sebak nya hati ini sekejap..

Then, kami pon pilih beli badan broadband yg baru. Huhu.. Aku mase uh lepas beli rasa lega skit tapi serius, Sunway yg bapak havoc dgn entertainment uh pon tak boleh buat hati aku lega sebab assignment aku sangat2 berat bagi ku. Aku hanya mam ais krim dan belanja along dan akak makan je. Aku hepi sangat belanja adik beradik aku makan. Mereka jek yg boleh buat aku hepi kini. AKu bersyukur kerana Allah kurniakan mereka kepada ku. Dulu arwah baba.. tapi kini aku masih cuba menerima keadaan yg ada ni. Walaupun aku dah tak disukai oleh seseorang uh, tapi aku redha. Mungkin die tak faham situasi aku. Dan mungkin die mahu menyendiri sampai jauh dah hubungan kami. Beb, aku tak nak pon tentukan hidup ko. Aku cuma tegur.Lau teguran aku kasar dan biadap, taya la ikot.

Dan, aku payah gak nak terima penghinaan lelaki ni pada diri aku tapi aku cuba dan cuba dan cuba. Aku cuba terima yg orang yg paling aku cintai memberi kan kata2 itu kepada ku dan aku terima. Semuanya berlaku atas kehendak-Nya dan sebab aku punye kesilapan. dats All.

2 comments:

Cik Adieb said...

Hari tu,tym sy tengah syok on9 tetiba sim berukband sowt.Rupanya rosak.Cehhh,mengganggu kekusyukan on9..Miahehehe :)

Hanie Abd Hamid said...

hehehe.. tue masalah biase.. memang jenuh dgn broadband ni kan hehehe